Băiatul în vârstă de cinci ani blocat de marţi într-un puţ, în sud-estul Afganistanului, a murit, au anunţat vinerimai mulţi oficiali talibani, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Haidar ”ne-a părăsit pentrutotdeauna”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter un sonsilier de rang înalt la Ministerul Afacerilor Interne, Anas Haqqani.

”Aceasta este o nouă zi de doliu şi de tristeţe pentru ţara noastră”, a adăugat el.

”Haidar nu mai este cu noi”, a confirmat, la rândul său, tot într-un tweet, secretarul vicepremierului taliban Abdul Ghani Baradar, Abdullah Azzam.

Salvatori au ajuns vineri la copil, care a alunecat pe fundul acstu puţ, în satul Shokak, în provincia Zabul, la aproximativ 400 de kilometri sud-vest de Kabul.

Copilul era încă în viaţă atunci când salvatorii au ajuns la el, însă situaţia ”nu era bună” şi a fost necesar ”să fie îngrijit la faţa locului”, a anunţat anterior un adjunct al purtătorului de cuvânt al Guvernului taliban, Ahmadullah Wasiq.

Accidentul aminteşte de cel din Macroc, la începutul lui februarie, al lui Rayan, în vârstă de cinci ani, care căzut pe fundul unui puţ şi care a fost găsit fără viaţă după cinci zile de eforturi aprige ale salvatorilor.

Această dramă a provocat o emoţie consderabilă, amplificată pe reţele de socializare, atât în Maroc, cât şi în lume.

Bunicul lui Haidar, Haji Abdul Hadi, în vârstă de 50 de ani, a declarat AFP că nepotul său a căzut în puţ în timp ce voia ”să-i ajute” pe adulţi să foreze alt puţ, în acest sat devastat de secetă.

Potrivit unor surse oficiale, copilul a alunecat în această gaură adâncă de 25 de metri, iar apoi a fost tras cu o coardă până la adâncimea de zece metri, unde a rămas blocat.

Salvatori au săpat un şanţ uriaş, oblic, în pământ, cu ajutorul unor excavatoare, pentru a ajunge în locul în care era blocat copilul.

Însă au fost nevoiţi să acţioneze cu prudenţă, în tmp ce se apropiau de puţ. Ei au fost încetiniţi în această întreprindere de terenul stâncos.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.