Noul guvern spaniol a anunţat joi că este deschis unei mutări a catalanilor închişi mai aproape de casele lor, un gest care are ca scop rezolvarea tensiunilor prin dialog, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dacă, în cinci sau şase luni, nu este nevoie de persoana respectivă în tribunal şi avem aprobarea judecătorilor, situaţia poate fi evaluată şi ar putea fi mutaţi pentru a putea avea o viaţă personală”, a declarat Fernando Grande-Marlaska, ministrul de Interne.

Cei nouă membri ai fostului guvern catalan se află în închisori în apropierea Madridului, la câteva sute de kilometri distanţă de casele lor şi au cerut să fie transferaţi la închisori din Catalonia.

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez pare mai deschis la dialog decât predecesorul său, deşi a specificat că este împotriva oricărui referendum privind independenţa Cataloniei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.