Guvernul spaniol a decretat vineri starea de urgenţă în regiunea Madrid, într-o încercare de a opri creşterea numărului de cazuri de covid-19, restabilind astfel o carantină parţială la Madrid, anulată cu o zi înainte de justiţie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie să se ia măsuri de protejare a sănătăţii madrilenilor” şi să se evite ca o ”explozie” a cazurilor de covid-19 să nu ajungă în ţară, a subliniat ministrul spaniol al Sănătăţii Salvador Illa, în urma unei şedinţe extraordinare, de două ore, a Guvernului.

Decizia Guvernului de stânga al socialistului Pedro Sanchez a fost luată în pofida opoziţiei aprige a Guvernului regional al Madridului, condus de Partidul Popular (PP, conservator, în opoziţie).

”Preşedinta comunităţii autonome a decis să nu facă nimic”, a denunţat Salvador Illa, referindu-se la Isabel Diaz Ayuso, care a încercat până la capăt dă convingă Guvernul să nu instituie starea de alertă.

Principala consecinţă a introducerii acestui regim de excepţie - care echivalează cu o stare de urgenţă sanitară - este restabilirea închiderii parţiale a Madridului şi a nouă muncipalităţi vecine, aflată în vigoare de la 2 octombrie,dar care a fost ridicată joi prin hotărârea unui tribubal de la Madrid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.