Guvernul spaniol i-a îndemnat vineri pe separatiştiii catalani să-şi dizolve parlamentul si să convoace alegeri în regiune, în vederea depăşirii crizei între Madrid şi Barcelona, came ameninţă cu declararea independenţei în zilele următoare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ar fi bine să începem să închidem plaga, trecând prin Parlamentul Cataloniei (...), prin intermediul alegerilor regionale”, a declarat Inigo Mendez de Vigo, un purtător de cuvânt al Guvernului, într-o conferinţă de presă organizată la finalul unei şedinţe a Consiliului de Miniştri.

Pe de altă parte, reprezentantul Guvernului spaniol în Catalonia Enric Millo a cerut scuze catalanilor răniţi de poliţie în violenţele care au vizat duminică oprirea referendumului de autodeterminare interzis, relatează BBC.

Însă Milo a dat vina organizării consultării considerate ilegale de Madrid pe Guvernul catalan.

Pe de altă parte, Guvernul spaniol a aprobat un decret care să uşureze înregistrarea sediilor sociale ale companiilor din Catalonia în afara regiunii, relatează The Asociated Press.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.