Preşedintele sirian Bashad al-Assad afirmă că Guvernul său este pregătit să negocieze ”totul” în cadrul negocierilor de pace din Kazahstan, dar apreciază că nu este încă clar cine va reprezenta opoziţia şi adaugă că nu s-a stabilit o dată, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Al-Assad a mai declarat că armistiţiul mediat de Turcia şi Rusia, cel mai puternic aliat al său, înaintea negocierilor de pace, este încălcat şi că rolul armatei este să recucerească o zonă de lângă Damasc în care insurgenţii deţin controlul asupra principalelor rezerve de apă ale capitalei.

El a făcut aceste declaraţii pentru presa franceză şi au fost publicate de către agenţia de presă de stat Sana.

Întrebat dacă Guvernul este pregătit să discute despre poziţia sa ca preşedinte, al-Assad a răspuns că ”da, dar poziţia mea este legată de Constituţie”.

”Dacă vor să discute acest punct, ei trebuie să discute Constituţia”, a subliniat preşedintele sirian.

El a anunţat că orice problemă constituţională este necesar să fie supusă unui referendum şi că poporul sirian este cel care alege preşedintele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.