Ministrul Finanţelor, Philip Hammond, a anunţat joi după-amiază că executivul britanic intenţionează să finanţeze avorturile pentru femeile nord-irlandeze, care recurg la această procedură în Anglia. În Irlanda de Nord, avortul este interzis în toate cazurile, cu excepţia situaţiei când viaţa femeii este pusă în pericol de continuarea sarcinii, transmite Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest anunţ are ca scop să limiteze o posibilă înfrângere a programului de guvernare propus de May în şedinţa din Camera Comunelor.

Anterior, parlamentarii au primit dreptul de a vota un amendament cu privire la posibilitatea ca femeile nord-irlandeze să recurgă la o întrerupere de sarcină acoperită de NHS în Anglia şi Ţara Galilor.

Respectivul amendament a fost redactat de către laburista Stella Creasy şi se bucură de susţine atât în rândul laburiştilor, cât şi a conservatorilor din Marea Britanie.

În Irlanda de Nord, femeile nu pot recurge la avort în caz de viol, incest sau dacă există anomalii ce nu pot asigura supravieţuirea fetusului în afara uterului, iar unioniştii DUP au susţinut chiar extinderea acestei legislaţii la nivelul Marii Britanii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.