Guvernul libanez a decretat miercuri starea de urgenţă în oraşul Beirut - pe o perioadă de două săptămâni -, la o zi după explozii sângeroase în port care au cauzat pagube fără precedent în capitală, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a decretat ”o stare de urgenţă în oraşul Beirut, timp de două săptămâni”, a anunţat într-o conferinţă de presă ministrul Informaţiilor Manal Abdel Samad.

”O putere militară supremă va fi însărcinată imediat cu prerogative în domeniul securităţii”, a anunţat ea.

Guvernul a cerut totodată plasarea în arest la domiciliu a oricărei persoane implicate în depozitarea miilor de tone de nitrat de amoniu aflate la originea exploziilor sângeroase de marţi seara la Beirut.

Guvernul cere puterii militare supreme însărcinate cu securitatea în timpul stării de urgenţă ”plasarea în arest la domiciliu a oricărei persoane implicate în depozitarea (nitratului de) amoniu”, de la sosirea încărcăturii la Beirut, în 2014, şi până la explozia de marţi, a anunţat Manal Abdel Samad.

Ea nu a dezvăluit numele sau numărul acestor oficiali şi nu a prezentat vreun detaliu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.