Fostul premierul Italian Matteo Renzi a anunţat, miercuri, că intenţionează să îşi retragă partidul din coaliţia de guvernare, aruncând ţara în haos politic într-o perioadă de creştere a cazurilor de Covid-19, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vorbind într-o conferinţă de presă mult-aşteptată, Renzi a spus că doi miniştri ai partidului Italia Viva vor demisiona. Astfel, guvernul va rămâne fără majoritate în Parlament şi în pragul colapsului.

Sprijinul din partea partidului lui Renzi a fost esenţial pentru supravieţuirea coaliţiei conduse de partidul anti-sistem Mişcarea Cinci Stele şi Partidul Democrat de centru-stânga.

Tot miercuri, premierul Giuseppe Conte îşi exprimase speranţa că Renzi nu îşi va retrage miniştrii din guvern, avertizînd că ţara nu va putea să înţeleagă de ce guvernul s-a prăbuşit în mijlocul unei crize de sănătate.

Mişcarea Cinci Stele şi Partidul Democrat au cerut la rândul loc lui Renzi să păstreze unitatea guvernului într-o perioadă în care ţara încearcă să vaccineze populaţia şi să prevină ca situaţia economică să se înrăutăţească şi mai mult.

Până în prezent, în Italia au fost înregistrate 2,3 milioane de cazuri de Covid-19 şi 79.819 decese, arată datele publicate de Johns Hopkins University.

PIB-ul Italiei a scăzut cu circa 10% în 2020, potrivit estimărilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.