Guvernul israelian a aprobat, duminică, decizia de constituire a unei gărzi naţionale, au anunţat responsabili, potrivit AFP. Opozanţii se tem că garda naţională va funcţiona ca o "miliţie privată" sub ordinele ministrului Securităţii naţionale, Itamar Ben-Gvir.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Garda se va ocupa de „scenarii de urgenţă, crime naţionaliste, terorism şi întărirea suveranităţii” statului, se arată într-un comunicat al ministerului.

Funcţionând în subordinea Ministerului Securiţii naţionale, garda va fi formată din 1.800 de membri care vor “readuce securitatea” israelienilor, a declarat Itamar Ben-Gvir.

Mai multe detalii cu privire la obiectivele gărzii şi aria sa de acţiune vor fi decise de un comitet, în următoarele două luni. Comitetul va decide şi dacă garda va fi condusă de Ben-Gvir sau de altă persoană.

Ben-Gvir a fost inculpat de cel puţin 50 de ori în tinereţe pentru incitare la violenţă sau discursuri pline de ură. În 2007, el a fost condamnat pentru sprijinirea unui grup terorist şi incitare la rasism.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.