Cancelarul german Olaf Scholz a condamnat loviturile aeriene ruseşti împotriva infrastructurii civile din Ucraina în timpul unei convorbiri telefonice de o oră pe care a avut-o vineri cu preşedintele rus Vladimir Putin, a anunţat Guvernul de la Berlin, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conversaţia de o oră a celor doi lideri s-a axat pe "războiul rus de agresiune împotriva Ucrainei, în curs de desfăşurare, şi pe consecinţele sale", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit. Cancelarul Oraf Scholz l-a îndemnat pe Putin să găsească o soluţie diplomatică "cât mai curând posibil", dar a subliniat determinarea Germaniei de a sprijini Ucraina în asigurarea capacităţii sale de apărare împotriva Rusiei, a adăugat Hebestreit.

Germania intenţionează să furnizeze Ucrainei încă şapte tancuri antiaeriene Gepard şi încă 100.000 de truse de prim ajutor, potrivit unei liste de livrări de arme publicate de guvernul german.

Cancelarul şi preşedintele rus au discutat, de asemenea, despre criza alimentară globală precipitată de invazia Ucrainei şi au subliniat rolul important al acordului privind cerealele, încheiat sub egida Naţiunilor Unite şi recent prelungit, menţionează guvernul german.

Putin a vorbit la telefon cu Scholz şi i-a cerut să nu mai furnizeze arme Ucrainei / Liderul de la Kremlin spune că din cauza Occidentului Ucraina refuză să negocieze cu Rusia / Atacurile asupra Ucrainei sunt \
CITEȘTE ȘI Putin a vorbit la telefon cu Scholz şi i-a cerut să nu mai furnizeze arme Ucrainei / Liderul de la Kremlin spune că din cauza Occidentului Ucraina refuză să negocieze cu Rusia / Atacurile asupra Ucrainei sunt "inevitabile"

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.