Cehia a impus vaccinarea obligatorie împotriva covid-19 a persoanelor în vârstă de peste 60 de ani - începând de la 1 martie - şi a unor categorii ale populaţiei, a anunţat vineri Guvernul ceh, care luptă împotriva uneia dintre cele mai mari rate a infecţiei din lume, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Urmează să fie vaccinaţi obligatoriu şi membrii personalul din domeniul sănătăţii, poliţiştii, pompierii şi militarii.

”Observăm că oamenii de o anumită vârstă constituie majoritatea persoanelor spitalizate şi de la terapie intensivă”, a declarat ministrul Sănătăţii Adam Vojtech.

Noua reglementare a fost aprobată cu doar o săptămână înainte de intrarea în funcţie a noului Gubvern ceh.

Succesorul în post al ministrului Sănătăţii, Vlastimil Valek, a anunţat deja că se opune vaccinării obligatorii a persoanelor în vârstă şi că vrea să modifice legislaţia.

Cehia a înregistrat 981 de cazuri covid-19 la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile - a doua cea mai mare rată a incidenţei dn lume, după vecinul său slovac.

Premierul desemnat Petr Fiala, care a obţinut o victorie în alegerile legislative, în octombrie, urmează să se întâlnească luni cu şeful statului, Milos Zeman, pentru a stabili împreună data nominalizării întregului Guvern de coaliţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.