Guvernul bulgar va creşte salariile personalului medical care tratează pacienţii bolnavi de Covid-19, a anunţat duminică prim-ministrul Boyko Borissov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mărirea este de 1.000 de leva (aproximativ 2.500 de lei).

Bulgaria a înregistrat peste 40 de cazuri de infectare şi două decese, scrie Reuters. Ţara a decretat stare de urgenţă până pe 13 aprilie, iar autorităţile au închis deja şcolile şi au interzis adunările publice mari.

Spitalele bulgare, care duc lipsă de personal, asistenţii plecând în mare majoritate din ţară, au început deja să apeleze la voluntari pentru ca medicii să aibă ajutor în tratarea pacienţilor bolnavi de Covid-19.

Borissov şi preşedintele Rumen Radev au făcut un apel comun către cetăţeni să nu se panicheze, ci să înţeleagă gravitatea situaţiei, să arate unitate şi solidaritate, dar să păstreze distanţa socială.

„Toţi cei care se află în prima linie şi au de-a face cu coronavirusul vor primi 1.000 de leva în plus, lunar”, a spus Borissov.

El a mai spus că industria bulgară produce măşti sanitare şi costume pentru medici.

Vineri, Bulgaria a adoptat legi care prevăd pedepse cu până la 5 ani de închisoare pentru cei care nu respectă perioada de plasare în carantină. De atunci, patru oameni au fost reţinuţi de poliţie.

Bulgarilor le-a fost recomandat să renunţe la călătoriile internaţionale, iar mulţi aşteaptă acum să poată reveni în ţară, fiind prinşi la graniţa dintre Croaţia şi Serbia, după ce Belgradul a închis frontierele terestre pentru toţi cei care vin din Franţa, Germania, Austria şi Spania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.