Guvernatorul statului New Mexico a alocat miercuri 10 milioane de dolari din fonduri publice pentru o clinică de sănătate a reproducerii, pentru a răspunde cererii în creştere pentru avorturi din partea femeilor care călătoresc din statele vecine, unde procedura a fost interzisă, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernatorul Michelle Lujan Grisham a semnat un ordin executiv pentru ca această clinică să fie construită în comitatul Doña Ana din sudul statului New Mexico, la graniţa cu Texas, unde avortul a fost interzis de când Curtea Supremă a SUA a pus capăt în iunie dreptului constituţional la avort la nivel naţional.

Lujan Grisham, democrată, a spus că se aştepta ca clinica să fie situată în zona Las Cruces, al doilea oraş ca mărime din New Mexico. Ar putea fi operat de furnizori de servicii publici sau privaţi, inclusiv cei care se relochează din state în care avortul a fost interzis.

Unsprezece state au început să aplice interdicţii aproape totale privind avortul de când Curtea Supremă a anulat decizia Roe vs Wade, din 1973, care oferea dreptul constituţional la avort.

„Aceste eforturi de a restricţiona accesul la serviciile de sănătate reproductivă din alte state pot determina mai multe persoane să apeleze la serviciile furnizorilor de asistenţă medicală din New Mexico”, a spus Lujan Grisham.

„Trebuie să acîionăm pentru a proteja şi extinde disponibilitatea acestor servicii pentru a răspunde cerinţelor sistemului nostru”

New Mexico este singurul stat vecin cu Texasul unde avortul rămâne legal. Fiind unul dintre cele mai sărace state din SUA, îi lipsesc suficiente servicii de îngrijire a sănătăţii reproductive pentru propriii rezidenţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.