Vladimir Saldo, guvernatorul instalat de Moscova în regiunea Herson, ocupată de ruşi, susţine că Ucraina a încercat să îl asasineze, săptămâna trecută, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele ucrainene au lansat peste zece rachete ”de mare precizie” către ”presupusa locaţie a sa” în regiunea din sudul ţării, a susţinut Saldo, într-o postare pe canalul său oficial de Telegram.

Atacul din 9 iunie asupra Arabat Spit a avut a rezultat avarierea gravă a unui centru de cazare temporară şi a dus la moartea unei persoane, a declarat Saldo pentru agenţia de presă de stat a Rusiei, TASS.

CNN precizează că nu a putut confirma în mod independent veridicitatea afirmaţiilor lui Saldo. Armata ucraineană nu a comentat deocamdată afirmaţiile.

Oficialii susţinuţi de Rusia au acuzat Ucraina de mai multe tentative de asasinat recente, în sudul ţării.

În mai, preşedintele unei instanţe numit de Rusia a fost vizat de un atac, potrivit guvernatorului instalat de ruşi în regiunea ocupată Zaporojie. Atacul a fost unul dintr-o serie de presupuse tentative de asasinat din oraşul ocupat Melitopol.

În cursul acestei luni, un atac mortal cu maşină capcană a vizat ”colaboratori ai Kremlinului” într-un oraş din apropiere de Melitopol, potrivit primarului ucrainean al oraşului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.