Ploi puternice au cauzat inundaţii ”care pot pun în pericol vieţi”, duminică, în statul New York, şi care au transformat străzile în torente şi au luat poduri, determinând-o pe guvernatoarea Kathy Hochul să decreteze starea de urgenţă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O femeie a murit în timp ce încerca să-şi părăsească locuinţa, împreună cu un câine, pe Valea Hudsonului, luată de o revărsare, potrivit mai multor publicaţii.

Guvernatoarea Kathy Hochul a decretat starea de urgenţă în comitatele Orange, situat la nord-vest de oraşul New York, şi Ontario, în centrul statului.

Ploi importante - de 220 de milimetri pe metrul pătrat - au creat ”condiţii care pun viaţa în pericol din cauza unor revărsări bruşte”, avertizează ea.

”Ne apropiem de un punct critic în acest eveniment meteorologic”, consideră Kathy Hochul.

Duminică seara, peste 12.000 de clienţi au rămas fără electricitate, potrivt biroului guvernatoarei.

Ploi importante au rupt drumuri şi au blocat oameni în maşini sau case.

Autostrăzi au fost închise duminică seara, începând de la ora locală 20.00 (luni, 3.00, ora României), în cel puţin cinci comitate din acest stat, inclusiv în Westchester, care se află imediat la nord de New York, pe malul Hudsonului.

Noi furtuni urmează să aibă loc luni, avertizează biroul guvernatoarei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.