Opt femei acuzate de vrăjitorie au fost murit otrăvite în nordul Guineei-Bissau, ţară din Africa de Vest cu o populaţie de puţin sub două milioane de locuitori, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma morţii a doi tineri din Culadé, o localitate din regiunea Cacheu (nord), în urma unei boli galopante, mai multe persoane din localitate au fost acuzate de acte de vrăjitorie şi au fost puse să bea o băutură otrăvită.

Practica ancestrală

Opt femei de peste 50 de ani au murit după ce au ingerat amestecul, iar alte 21 au fost spitalizate în Sao Domingos, capitala regiunii, potrivit subprefectului oraşului, Carlos Sanha.

"Aceasta este o practică care devine recurentă în această zonă predominant animistă", a declarat Sanha. "Vom lua decizii pentru a pune capăt acestei practici demne de vremurile ancestrale", a spus el, adăugând: "Este trist şi inacceptabil, în secolul XXI nu mai putem tolera astfel de practici".

În 2021, în perioada Covid-19, patru persoane au murit în circumstanţe similare în aceeaşi regiune, în credinţa că epidemia provocată de virus a fost cauzată de un act de vrăjitorie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.