Grupul rus de hackeri Killnet anunţă că va continua în cursul zilei de marţi atacul cibernetic major asupra Lituaniei, ca represalii pentru decizia Vilniusului de a interzice tranzitul unor mărfuri sancţionate de Uniunea Europeană către exclava rusă Kaliningrad, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Lituaniei, Ingrida Simonyte, a declarat că instituţiile guvernamentale lucrează 24 de ore pe zi pentru a ”remedia problemele pe măsură ce sunt găsite”.

”Acesta nu este primul atac. Am experimentat multe atacuri cibernetice începând cu 24 februarie”, a spus ea, referindu-se la ziua în care Rusia şi-a lansat invazia în Ucraina.

Atacurile anterioare au inclus scanare intensă pentru vulnerabilităţi în computerele guvernamentale, a mai spus premierul.

Şeful Uniunii Europene pentru politică externă, Josep Borrell, a declarat săptămâna trecută că Lituania ”aplică doar sancţiunile Uniunii Europene” cu privire la interzicerea transportului anumitor mărfuri către Kaliningrad şi nu a luat nicio decizie unilaterală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.