Grupul japonez Fujifilm a lansat un test clinic în vederea testării medicamentului său antigripal Avigan (favipiravir) în tratarea pacienţilor cu noul coronavirus, în urma unor rezultate încurajatoare ale altor studii efectuate în China asupra acestui produs, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Testul va fi efectuat pe 100 de pacienţi până la sfârşitul lui iunie”, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Fujifilm, un grup cunoscut marelui public prin produse de birotică şi forografie, dar care este prezent şi în sectorul medical.

”Colectăm date, le vom analiza şi vom depune o cerere de aprobare” ulterior, în cazul în care acest test clinic - de faza a III-a - se dovedeşte concludent, a precizat el.

Avigan urmează să fie administrat timp de maximum 14 zile pacienţilor cu vârste cuprinse între 20 şi 74 de ani, toţi într-un stadiu uşor al penumoniei virale.

Femeile însărcinate sunt excluse din studiu, din cauza riscului efectelor secundare.

Această iniţiativă intervine după ce premierul japonez Shinzo Abe a anunţat în weekend că Guvernul său urmează să angajeze proceduri de reglementare în vederea aprobării Avigan în tratarea covid-19.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.