Grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) a votat sâmbătă pentru a exclude partidul separatist catalan PDeCAT, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste o treime din delegaţii ALDE s-au întâlnit la Bruxelles pentru o întâlnire extraordinară şi au votat pentru excluderea PDeCAT, cu effect imediat.

“Această decizie nu implică vreo poziţie ALDE privind politicile interne ale Spaniei. ALDE este deschis faţă de noi mişcări politice şi liberale din Catalonia care ar dori să se alăture în viitor”, se arată în comunicatul grupării.

PDeCAT este partidul fostului lider regional al Cataloniei, Carles Puigdemont, cel care se află în exil în Belgia.

Propunerea de a rupe legăturile cu PDeCAT a apărut în septembrie, după “o investigaţie privind condamnările pentru corupţie” faţă de CDC, predecesorul PDeCAT, conform Catalan News.

Atunci, ALDE a informat că  propunerea de dezafiliere nu are legătură cu atitudinea pro-independenţă a partidului ci se bazează pe faptul că partidul este “implicat în acte care sunt contra intereselor şi valorilor” grupului. Astfel, nu mai este compatibil cu principiile ALDE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.