Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atentatul comis marţi la New York de către un uzbek în vârstă de 29 de ani, împotriva căruia Donald Trump a cerut pedeapsa cu moartea, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Unul dintre soldaţii Statului Islamic a atacat cruciaţi pe o strad din New York”, a dat asigurări săptămânalul de propagandă online al Statului Islamic al-Naba, citat de SITE, un centru american specializat în supravegherea online a mişcării jihadiste.

”Prin graţia lui Allah, operaţiunea a insuflat frică în America cruciaţilor, împingându-i să sporească măsurile de securitate şi să intensifice dispozitivele împotriva imigranţilor în America”, afirmă al-Naba.

Sayfullo Saipov, care a sosit în Statele Unite în 2010, a acţionat ”în numele Statului Islamic”, a anunţat poliţia newyorkeză. Portretul său, tot mai precis, arată că s-a radicalizat treptat după mai mulţi ani de rătăcire prin ţară.

După ce a scris pe Twitter noaptea, preşedintele american a subliniat joi dimineaţa că vrea executarea acestui bărbat sosit în Statele Unite în 2010 prin programul de acordare de vize prin loterie, dar a renunţat la ideea evocată miercuri de a-l trimite la închisoare militară americană de la Guantanamo Bay (Cuba).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.