Gruparea paramilitară rusă Wagner este ”spartă”, apreciază ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov într-un interviu acordat săptămânalului duminical german Welt am Sonntag, după presupusa moarte a şefului acesteia Evgheni Prigojin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O grupare Wagner nu mai există, strict vorbind, ca trupe serioase, aşa cum era acum un an. Ei sunt sparţi”, a declarat Reznikov vineri,  la 48 de ore după moartea oligarhului rus, în acest interviu acordat Welt am Sonntag..

Presupusa moarte a lui Evgheni Prigojin ”l-a slăbit” pe preşedintele rus Vladimir Putin, consideră Reznikov.

”Acest lucru a arătat lumii că, dacă Putin încheie un acord cu cineva şi apoi îl rupe, atunci nu mai poţi să ai încredere în el”, declară ministrul ucrainean, potrivit unor fragmente din interviu publicate în avans.

După presupusa moartea a lui Evgheni Prigojin într-o catastrofă aeriană, în Rusia, circulă numeroase speculaţii despre o posibilă implicare a Kremlinului în prăbuşirea avionului privat care zbura de la Moscova la Sankt Petersburg.

Aceste acuzaţii au fost dezminţite de către un purtător de cuvânt al Kremlinului, care le-a respins drept niştye ”miniciuni absolute”.

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a catalogat pe Evgheni Prigojin, pe care-l cunoştea din anii '90, drept un ”trădător”, din cauza rebeliunii sale efemere de la 23-24 iunie.

Evgheni Prigojin a renunţat la insurecţia sa armată în urma unui acord cu Kremlinul care prevedea exilarea sa şi a oamenilor săi în Belarus în schimbul unei abandonări a unor urmăriri penale.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.