O grupare insurgentă ucraineană, Ateş, revenidcă miercuri un atac în care afirmă că a aruncat în aer, marţi, sediul Partidului Rusia Unită al lui Vladimir Putin, la Nova Kahovka, în regiunea ucraineană Herson ocupată de ruşi, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gruparea Ateş anunţă că aucis trei militari ruşi în acest atac, o revendicare dezminţită de către un politician prorus din zonă.

”În incendiul cauzat de explozie, a fost arsă toată documentaţia adusă de către oupanţi în vederea unor alegeri programate în perioada 8-10 septembrie”, anunţă gruparea într-un comunicat postat online.

”Nu vom tolera pseudo-alegeri ruso-fasciste pe teritoriul nostru”, ameninţă gruparea în comunicat.

Primarul din Nova Kohovka, Vladimir Leontiev, a denunţat un ”atac terorist”, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass.

”Nimeni nu ne va perturba viaţa paşnică”, declară el.

Aproape jumătate dintre ucrainenii deţinuţi în centre de detenţie în Herson au fost supuşi torturii şi unor violenţe sexuale, arată un raport publicat în august de către Mobile Justice Team, care face parte din proiectul ”Atrocity Crimes Advisory Group” (ACA, Grupul Consultativ privind Atrocităţi Criminale), susţinut de către Regatul Unit, Uniunea Europeană (UE) şi Statele Unite.

Gardieni ruşi sunt acuzaăţi în acest raport că îşi supun victimele, în camere de tortură, simulării înecului, unor bătăi crunte, violuri şi alte tehnici.

Rusia respinge orice acuzaţii de tortură şi încălcări ale drepturilor omului în Ucraina, în pofida unor dovezi copleşitoare care arată contrariul, investigate, compilate şi publicate de către ONG-uri din domeniul drepturilor omului şi presa internaţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.