Autorităţile elene au anunţat că persoanele care nu s-au vaccinat împotriva Covid-19 nu vor mai beneficia de testare gratuită, acest pas fiind o încercarea de a impulsiona ratele de imunizare, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua măsură va intra în vigoare pe 13 septembrie, iar cei nevaccinaţi vor fi obligaţi să se testeze o dată sau de două ori pe săptămână, în funcţie de profesia pe care o au.

Preţul unui test rapid este de 10 euro.

Autorităţile au spus că aproximativ 6 milioane dintre cei 11 milioane de locuitori au primit deja una sau două doze de ser anti-Covid.

Ministrul elen al Sănătăţii, Vassilis Kikilias, a declarat: „Aceste măsuri nu sunt punitive. Ele reprezintă datoria noastră faţă de toţi cei care au trecut cu grijă prin 18 luni de pandemie, cei care şi-au pierdut magazinele, locurile de muncă, care au fost nevoiţi să lucreze de acasă pentru a se proteja”.

De la raportarea primului caz, în februarie 2020, ţara a înregistrat 13.422 de decese asociate Covid-19 şi mai mult de 562.000 de contaminări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.