Grecia intră în izolare generală de luni, într-o încercare de a îndigui răspândirea noului coronavirus, a anunţat premierul Kyriakos Mitsotakis, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am dat ordin să fie luată orice acţiune adecvată în vederea aplicării interdicţiei oricărei mişcări inutile în ţară”, a anunţat duminică, într-un mesaj televizat adresat naţiunii, şeful Guvernului grec.

Izolarea a intrat în vigoare luni, la ora locală 6.00 (şi ora României)

Puţine deplasări sunt autorizate, în contextul în care duminică s-au confirmat 94 de cazuri noi, cel mai important bilanţ înregistrat într-o singură zi, iar bilanţul epidemiei a crescut la 624 de cazuri.

Tot duminică s-au înregistrat două decese, iar bilanţul în ţară a crescut la 15 morţi.

”Aceasta poate că este ultima măsură, cea care trebuie să fie luată rapid şi nu degeaba”, a declarat Kyriakos Mitsotakis în alocuţiune.

”Trebuie să ne protejăm bunul comun, sănătatea noastră”, a justificat el măsurile de izolare.

Doar deplasările la serviciu, la cumpărături de alimente, medicamente şi vizita la medic sunt autorizate începând de luni.

Atena a impus de la 10 martie măsuri treptate în lupta împotriva noului coronavirus, închizând şcoli, restaurante, cinematografe, baruri şi cluburi de noapte, săli de sport şi centre comerciale.

Adunările publice de peste zece persoane sunt interzise, iar hotelurile din întrega  ţară au fost obligate să închidă până la 30 aprilie.

Aproape un miliard de persoane sunt izolate sau parţial izolate în lume în lupta împotriva virusului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.