Un incendiu de vegetaţie s-a intensificat în cursul nopţii şi a cuprins marţi pădurile de la nord de Atena, în timp ce pompierii au reuşit să limiteze alte incendii la sud-est şi vest de capitala Greciei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un incendiu a făcut ravagii şi a ars păduri în zona Dervenochoria, aflată la 30 km nord de Atena, a declarat marţi un oficial al serviciilor de pompieri. Incendiul ameninţa o fermă de porci, potrivit presei elene.

Pe de altă parte, un alt incendiu se diminase marţi, după ce a izbucnit luni în satul Kouvaras, la 27 de kilometri sud-est de capitala Greciei. Alimentat de rafalele de vânt, acel incendiu s-a extins rapid la oraşele de coastă Anavyssos, Lagonisi şi Saronida, obligând oamenii să îşi părăsească locuinţele. 230 de pompieri - inclusiv români - asistaţi de 76 de vehicule şi cinci elicoptere acţionau în continuare în diferite puncte din zonă, a declarat marţi un oficial al serviciilor de pompieri greceşti.

CITEȘTE ȘI Un român suspectat că a provocat un incendiu la Kouvaras, în Grecia, a fost eliberat din lipsă de probe

"Forţele de protecţie civilă s-au luptat o noapte întreagă" cu flăcările, a declarat Ioannis Artopoios, purtător de cuvânt al serviciului de pompieri grec. În prezent, echipajele au fost înlocuite pentru a domoli incendiul pe mai multe fronturi.

Un primar a declarat la televiziunea greacă că peste 7.000 de hectare de teren au fost reduse la cenuşă de-a lungul coastei, unde mulţi atenieni au case de vacanţă. Un strat gros de fum alb era vizibil din Atena, în timp ce un al treilea incendiu ardea în apropierea staţiunii balneare Loutraki, la aproximativ 80 km vest de capitală.

Serviciul meteorologic grec a avertizat asupra riscului ridicat de producere de incendii în această săptămână, chiar în momentul în care ţara îşi revine după primul val de căldură important al verii. Un al doilea val de căldură este prognozat pentru sfârşitul acestei săptămâni.

Grecia are încă în amintire dezastrul provocat de un incendiu de vegetaţie în 2018, când flăcările au ucis 101 persoane în oraşul Mati, situat la malul mării, la est de Atena.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.