Autorităţile germane vor să relaxeze distanţarea socială - începând de la 29 iunie -, cu o săptămână înainte de data prevăzută iniţial, şi să ridice restricţiile de deplasare vizând 31 de ţări din Europa la jumătatea lui iunie, dezvăluie marţi presa germană, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Publicarea acestor informaţii are loc înaintea unei reuniuni a cancelarului Angela Merkel cu autorităţile de la nivelul landurilor pe tema unei continuări a relaxării măsurilor introduse în vederea opririi răspândirii noului coronavirus.

Cei 16 miniştri-preşedinţi urmează să convină marţi împreună cu cancelarul ce este de făcut în continuare, cântărind necesitatea unei relansăr ai primei economii europene şi apărarea sănătăţii publice.

Tablodul Bild dezvăluie că un proiect, care urmează să fie aprobat de landuri, prevede devansarea cu o săptămână a datei relaxării distanţării sociale de la 5 iulie la 29 iunie.

Potrivit tabloidului, la adunările în locurile publice vor putea să ia parte zece persoane, mai puţin în cazul unei întâlniri între membri a două familii.

Gospodăriile urmează să găzduiască câte persoane vor, cu condiţia să respecte regulile distanţării sociale acasă, scrie ziarul.

Agenţia germană de presă DPA dezvăluie că Germania intenţionează să înceteze să recomande - începând de la 15 iunie - cetăţenilor să nu se mai ducă în 31 de ţări europene, cu condiţia ca situaţia sanitară sî permită acest lucru.

Potrivit DPA, care citează un document care ar urma să fie adoptat de Guvern miercuri, este vorba despre celelalte 26 de state membre ale Uniunii Europene, Marea Britanie, Islanda, Norvegia, Elveţia şi Liechtenstein.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.