Germania, ale cărei relaţii cu Turcia sunt tensionate după o serie de dispute, va decide în următoarele două săptămâni dacă va retrage trupele desfăşurate la baza aeriană Incirlik, a declarat duminică n oficial din Ministerul de Externe de la Berlin, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Încă purtăm discuţii cu partea turcă în legătură cu Incirlik şi vom lucra la o soluţie până la mijlocul lunii iunie”, a spus un oficial din Ministerul german de Externe, citat sub acoperirea anonimatului.

Luna aceasta, Ankara a blocat parlamentari germani care voiau să viziteze trupele de la baza turcă Incirlik, ceea ce a determinat Berlinul să ameninţe că îşi va retrage cei aproximativ 250 de militari de acolo. Soldaţii germani de la Incirlik contribuie la lupta condusă de Statele Unite împotriva Statului Islamic.

Erdogan a spus că Turcia va spune “la revedere”, dacă Germania va decide să îşi retragă trupele, dar că Ankara nu a primit nici un semnal în acest sens.

La reuniunea de la Bruxelles, Erdogan i-a dat asigurări cancelarului german Angela Merkel că o delegaţie parlamentară va putea vizita baza, dacă ministrul german de Externe va transmite Turciei, din timp, lista cu numele aleşilor.

“Printre parlamentarii germani ar putea fi unii care susţin deschis teroriştii”, a explicat preşedintele turc. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.