Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a anunţat, marţi, în timpul vizitei la Kiev, că Germania va începe redeschiderea ambasadei sale în Ucraina, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Annalena Baerbock a avut o "conversaţie deschisă şi prietenoasă cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, împreună cu ministrul olandez de externe Hoekstra", a declarat o sursă din cadrul delegaţiei germane.  

"Conversaţia s-a axat pe asistenţa acordată Ucrainei în domeniul militar şi al reconstrucţiei, precum şi pe modul de rezolvare a blocadei exporturilor globale de produse alimentare atât de necesare din Ucraina", a informat presa. 

Germania va începe redeschiderea ambasadei sale în Ucraina, a anunţat marţi ministrul german de externe Annalena Baerbock în timpul unei vizite la Kiev. 

Ambasada va începe să funcţioneze cu o capacitate limitată, a spus Baerbock, iar ambasadorul german la Kiev, Anka Feldhusen, va fi din nou reprezentantul Germaniei la Kiev. 

 În remarcile sale, ministrul de Externe a mai spus că preşedintele rus Vladimir Putin a căzut victimă autoamăgirii.  

 "El a crezut că valorile noastre europene de libertate şi umanitate ne fac decadenţi şi slabi. Ucrainenii au dovedit că, în realitate, este invers. Voinţa voastră pentru libertate vă face puternici", a spus Baerbock. 

 "Şi faptul că ştiţi că luptaţi pentru umanitatea voastră împotriva unei armate care nu cunoaşte decât cinismul şi teroarea. De aceea, lupta voastră marchează un punct de cotitură în disputa mondială dintre democraţia liberală şi regimurile autocratice", a continuat ea. 

Baerbock a vizitat, de asemenea, Babin Yar, un sit istoric din Ucraina unde au avut loc masacre comise de forţele naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În martie, rachete ruseşti au lovit în apropierea memorialului, situat la marginea de nord a Kievului, care comemorează locul unde peste 33.000 de evrei au fost împuşcaţi mortal în 1941.  

 Zelenski, care este evreu, a scris pe Twitter la momentul respectiv că atacul rusesc a fost "istoria care se repetă". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.