Germania va contribui cu 1,5 miliarde de euro suplimentar în lupta mondială contra pandemiei de Covid-19, inclusiv pentru programul de vaccinare Covax, a anunţat Guvernul după summitul G7 consacrat în special împărţirii echitabile a vaccinurilor, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Germania, care deja a contribuit cu 600 de milioane de euro, "va pune 1,5 miliarde de euro în plus la dispoziţia Covax, OMS şi altora" pentru a finanţa "vaccinuri, medicamente şi teste", a indicat ministrul Olaf Scholz într-un comunicat. 

Aproape un miliard de euro vor fi distribuiţi către Alianţa pentru Vaccin (GAVI), organ administrat de Covax, destinat dezvoltării de vaccinuri în ţările defavorizate. 

"Este vorba despre o chestiune elementară de echitate" şi "pandemia nu va fi învinsă decât atunci când toate persoanele din lume vor fi vaccinate", a estimat cancelarul german Angela Merkel.                

Ea şi-a asigurat compatrioţii, promiţând că nicio vaccinare programată" nu va fi anulată în Germania din cauza efortului internaţional în contextul în care Guvernul german şi Uniunea Europeană sunt criticate pentru lentoarea campaniei de imunizare. 

Cele 500 de milioane de euro rămase vor fi asigurate pentru cercetarea pe vaccinuri. 

Anunţul vine în momentul în care UE trebuie să dubleze contribuţia pentru Covax şi să ajungă la un miliard de euro. Statele Unite au promis să deblocheze "foarte rapid" 2 miliarde de dolari, precum şi a doua tranşă din aceeaşi sumă progresiv, în 2021 şi 2022. 

Acest dispozitiv al ONU, înfiinţat de mai multe organizaţii internaţionale între care OMS, vizează să furnizeze anul acesta vaccinuri anti-Covid către 20% din populaţia din aproape 200 de ţări şi teritorii participante. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.