Uniunea Creştin-Democrată (UCD) se întâlneşte luni pentru a aproba acordul de guvernare cu social-democraţii (SPD), o mişcare ce o va apropia pe Merkel de începutul celui de-al patrulea mandat de cancelar al Germaniei, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ultimul obstacol în calea încheierii unui impas politic care durează de cinci luni deja, va veni săptămâna viitoare. Pe 4 martie, rezultatele voturilor social-democraţilor privind acordul de coaliţie vor fi anunţate.

Conferinţa UCD are loc după ce Merkel a anunţat care vor fi membrii noului cabinet, unul plin de tineri care are ca scop revitalizarea partidului.

Merkel va ţine un discurs în faţa delegaţilor UCD înainte ca acordul de coaliţie să fie votat.

Partiipanţii la conferinţă vor vota de asemenea pentru numirea aliatei lui Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer, secretar general al partidului. Kramp-Karrenbauer este văzută de mulţi drept succesoarea lui Merkel. Fiind poreclită „mini-Merkel”, premierul landului Saarland, în vârstă de 55 de ani, are viziuni similare cu cele ale cancelarului, dar nu în totalitate.

După ce a fost cancelar timp de 12 ani şi lider al partidului timp de 18 ani, autoritatea lui Merkel este în cădere iar nominalizările în noul guvern vin ca un răspuns la nevoia de oameni noi.

Pentru a închide gura criticilor, Merkel îl va include în noul cabinet şi pe cel mai dur critic al său, Jen Spahn, în vârstă de 37 de ani.

Merkel a afirmat că a ales o echipă mai tânără care va aduce energie şi va revitaliza atmosfera în partid.

 

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.