Germania urmează să refuze intrarea pe teritoriul său a unor călători străini care provin din Africa de Sud, după descoperirea unei variante SARS-CoV-2 - B.1.1.529 -, a anunţat vineri ministrul german în exerciţiu al Sănătăţii Jens Spah, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această măsură, care urmează să intre în vigoare vineri seara, vizează Africa d Sud şi ”probabil ţările vecine”, a precizat Spahn.

Numai certăţenii germani urmează să fie autorizaţi să intre în Germania şi să fie plasaţi în carantină, timp de 14 zile, chiar dacă sunt vaccinaţi.

”Ultimul lucru de care avem nevoie acum este să se introducă o nouă variantă (SARS-CoV-2), care să cauzeze şi mai multe probleme”, a subliniat Spahn.

Italia a anunţat o măsură similară, vizând sosiri din Africa australă, o decizie pe care vrea să o generalizeze Comisia Europeană (CE).

Marea Britanie a anunţat că toate zborurle care provin din Africa de Sud şi din ţările vecine acesteia - Namibia, Lesotho, Zimbabwe şi Botswana - urmează să fie interzise începând de vineri, de la ora locală 12.00 (14.00, ora României).

Varianta B.1.1.529 prezintă un număr ”extrem de mare” de mutaţii şi ”putem vedea că are un potenţial de răspândire foarte rapid”, au anunţat autorităţile sanitare sud-africane.

În acest stadiu, cercetători sud-africani nu sunt siguri de eficienţa vaccinurilor care există împotriva covid-19 împotriva acestei noi forme a noului coronavirus.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că ”urmăreşte îndeaporape” această variantă şi că urmează să se reunească vineri pentru a stabili cât este de periculoasă.

Temeri legate de această nouă variantă au antrenat deprecieri puternice pe burse, în lume.

Bursa din Tokyo a pierdut 3% în şedinţa de tranzacţionare, iar Bursa din Frankfurt a pierdut 3% la deschidere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.