Uniunea Europeană nu trebuie să îi împiedice pe turiştii ruşi să viziteze statele membre, au precizat Germania şi Franţa într-un document comun înaintea unei reuniuni a miniştrilor europeni de Externe de la Praga, unde se va discuta despre cererile statelor baltice şi ale altor membri în ceea ce priveşte interzicerea vizelor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Deşi înţelegem preocupările unor state membre în acest context, nu ar trebui să subestimăm puterea de transformare a experienţei directe a vieţii în sistemele democratice, în special pentru generaţiile viitoare”, se arată într-un document comun al Franţei şi Germaniei.

”Politicile noastre în materie de vize ar trebui să reflecte acest lucru şi să continue să permită contacte interpersonale în UE cu cetăţeni ruşi care nu au legătură cu guvernul rus”, se mai menţionează în document.

Miniştrii europeni de Externe se reunesc, marţi, pentru o întâlnire de două zile la Praga.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.