Cancelarul german Angela Merkel a anunţat că restricţiile în vederea limitării răspândirii noului coronavirus vor fi înăsprite, similar lunii martie a acestui an, relatează TVE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duminică, ea a spus că a fost ajuns la un acord cu liderii regionali pentru a reintroduce măsuri mult mai restrictive.

Vor fi închise şcolile şi activităţile economice neesenţiale între 16 decembrie şi 10 ianuarie 2021. Vor rămâne deschise doar supermarketurile, farmaciile şi băncile.

„Există o nevoie urgentă de a acţiona”, a spus Merkel după video-conferinţa cu şefii celor 16 guverne regionale.

Germania se află în carantină parţială de şase săptămâni. Localurile sunt închise, însă magazinele şi şcolile au rămas deschise. În mai multe landuri au fost deja impuse măsuri mai restrictive.

Sâmbătă, ministrul Economiei, Peter Altmaier, a declarat pentru RND că unităţile de terapie intensivă din spitale se apropie de capacitatea maximă de ocupare şi că Germania nu poate aştepta până după Crăciun ca să reacţioneze.

De la începutul pandemiei, în Germania au fost înregistrate mai mult de 1,3 milioane de contaminări cu SARS-CoV-2 şi peste 21.500 de decese asociate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.