Germania urmează să ridice - la 15 iunie - restricţiile de călătorie în celelalte state membre ale Uniunii Europene (UE), Elveţia, Islanda, Norvegia, Marea Britanie şi Liechtenstein, în cazul în care aceste ţări nu interzic, la rândul lor, intrarea pe teritoriilor lor sau nu impun izolarea populaţiei din cauza pandemiei covid-19, a anunţat miercuri Guvernul, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două ţări nu respectă aceste criterii, a precizat ministrul german de Externe Heiko Maas într-o conferinţă de presă, şi anume Norvegia - care interzice intrarea - şi Spania - unde Parlamentul se gândeşte la o prelungire a acestei interdicţii.

Germania urmează să înlocuiască restricţiile de călătorie cu sfaturi adresate călătorilor, a anunţat Heiko Maas.

Germanii sunt îndemnaţi să se ducă numai în caz de necesitate în Marea Britanie, care impune o carantină de 14 zile persoanelor care intră  pe teritoriul britanic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.