Germania a anunţat marţi că reimpune - pentru prima oară - o izolare locală - până la 30 iunie - în lupta împotriva noului coronavirus, în cantonul Gütersloh, unde s-au depistat 1.500 de contaminări într-un mare abator, un focar, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Reintroducem o izolare în tot cantonul Gütersloh”, cu 360.000 de locuitori, în vestul Germaniei, a declarat pentru presă preşedintele-ministru al landului Renania de Nord-Westfalia Armin Laschet.

Această izolare - prevăzută într-o primă fază până la 30 iunie, va consta în limitarea strictă a contactelor între persoane, închiderea barurilor, cinematografelor, muzeelor şi interzicerea activităţilor de diverisment în spaţii închise.

7.000 DE PERSOANE PLASATE ÎN CARANTINĂ

Restaurantele vor putea rămâne deschise, dar vor primi clienţi doar dintr-o singură gospodărie, a precizat Laschet, un pitenţial succesor al cancelarului Angela Merkel, şi candidat la preşedinţia Uniunii Creştin Democrate (CDU, conservatori) în alegerile prevăzute în decembrie.

Aceste măsuri dure, care intervin cu zece zile înainte de începutul vacanţei şcolare în această regiune foarte populată şi industrializată, vizează ”să calmeze situaţia” şi ”să crească testele” de depistare.

Germania - până acum relativ cruţată de virus, spre deosebire de partenerii săi europeni ca Franţa Italia sau Spania - este şocată după descoperirea unui important focar de contaminare în cel mai mare abator din Europa.- Tönnies.

Abatorul, situat în apropiere de Gütersloh, are 6.700 de angajaţi, mulţi provenind din Bulgaria şi România.

Autorităţile locale au anunţat luni seara că 1.553 de persoane au fost contaminate cu covid-19 în canton.

Aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină, 21 au fost spitalizate, iar şase se află la terapie intensivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.