Primarul din Oersdorf, o localitate din nordul Germaniei, a fost lovit cu o bâtă în cap, joi seara, lângă sediul primăriei, în care avea loc o întâlnire în care se discuta despre construirea unui nou centru pentru azilanţi, a anunţat poliţia vineri, relatează Deutsche Welle şi The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia bănuieşte că este vorba un atac motivat de xenofobie, în contextul în care primarul Joachim Krebschull, în vârstă de 61 de ani, este un susţinător al primirii migranţilor şi a primit de mai multe luni ameninţări.

Primarul a fost lovit de o persoană necunoscută, probabil din cauza unui plan de a înfiinţa un centru pentru refugiaţi în zonă, au anunţat vineri autorităţile din Oersdorf.

Krebschull a fost transportat la un spital local în stare de inconştienţă, după ce a fost lovit cu un obiect contondent, cel mai probabil o bucată de lemn, potrivit DPA, citată de AP. În prezent, el se află într-o "stare bună", potrivit aceleiaşi surse.

Primarul a raportat poliţiei că a primit ameninţări înainte de atac, potrivit forţelor de ordine, citate de postul german. Astfel, el ar fi primit luni de zile scrisori cu mesaje precum "cine nu vrea să asculte o să aibă de suferit" şi "Oersdorful este al locuitorilor săi", potrivit sursei citate.

Din cauza acestor mesaje cu tentă xenofobă, anchetatorii au anunţat că analizează posibilitatea unui atac motivat politic al extremei drepte, dar că nu exclud nicio altă ipoteză în acest stadiu.

Potrivit AP, şi alţi oficiali locali au primit mesaje de ameninţare cu tentă xenofobă.

Ministrul de Interne al landaului Schleswig-Holstein Stefan Studt a condamnat atacul şi a subliniat că "aşa ceva nu poate să aibă loc".

Cel mai derutant aspect al atacului, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, este că, în pofida prezenţei a şase poliţişti însărcinaţi să asigure securitatea reuniunii, necunoscutul a atacat în momentul în care primarul a ieşit din primărie şi s-a dus să-şi ia laptopul din maşină.

Atacurile xenofobe vizând refugiaţi şi centre de refugiaţi s-au intensificat în Germania în ultima perioadă, în contextul în care Berlinul depune eforturi să integreze cei aproximativ un milion de azilanţi pe care i-a primit în timpul crizei migraţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.