Guvernul german le oferă migranţilor cărora le-au fost respinse cererile de azil un bonus care poate ajunge la 1000 de euro dacă aceştia se vor întoarce voluntar acasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul de Interne a anunţat noul program care se va numi “Ţara Ta, Viitorul Tău, Acum!” şi va dura până pe 28 februarie anul acesta. Famiile care vor pleca de bună voie vor primi până la 3000 de euro.

Vorbind într-un interviu pentru ziarul Bild am Sonntag, ministrul de interne federal Thomas de Maiziere a promovat programul adresându-se direct potenţialilor beneficiari, scrie Politico.

“Dacă vă decideţi până la sfârşitul lui februarie să vă întoarceţi voluntar acasă, veţi primi în afara acestui ajutor, un bonus pentru casă în primele 12 luni pe care le petreceţi în ţara de origine”.

Până acum, cei care doreau azil în Germania primeau 1.200 de euro dacă cereau întoarcerea în ţară, înate de a le fi procesată cererea. Dacă aplicaţia le era deja respinsă, primeau 800 de euro.

Numărul cererilor de azil a crezut drastic comparativ cu anul trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.