Germania şi-a lansat marţi aplicaţia pentru smartphone în vederea opririi răspândirii epidemiei covid-19, în speranţa unei largi adoptări a acesteia de către public, la fel ca alte ţări, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această aplicaţie - intitulată Corona-Warn-App - poate fi descărcată din magazinele de aplicaţii ale Apple şi Google.

Ea foloseşte tehnologia Bluetooth, pentru a repera persoane care s-au aflat în contact cu o persoană testată pozitiv cu covid-19.

”Toţi cei care descarcă aplicaţia şi toţi cei care îşi încurajează prietenii (să o folosească) contribuie la îmbunătăţirea situaţiei”, a subliniat la postul ZDF ministrul Sănătăţii Jens Spahn, înainte de lansarea Corona-Warn-App la Berlin.

Spre deosebire de StopCovid din Franţa, aplicaţia germană - de "contact tracing" - are la bază un protocol definit de Apple şi Google, menit să asigure o mai bună confidenţialitate a datelor, iar istoricul informaţiilor colectate este stocat în telefon şi nu pe un server centralizat.

Entuziasmul marelui public faţă de Corona-Warn-App este, cu toate acestea limitat.

Potrivit unui sondaj relizat de Politbarometer pentru ZDF, publicat săptămâna trecută, doar 42% dintre persoanele intervievate se declară pregătite să o descarce, 48% dau asigurări că nu vor să o descarce, iar 8% spun că nu au un smartphone.

Pentru ca aplicaţia să fie eficientă sunt necesare milioane de descărcări.

Germania spera iniţial la o adoptare de până la 60% în rândul populaţiei, însă acest obiectiv a fost abandonat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.