Bilanţul zilnic al contaminărilor cu noul coronavirus a depăşit pragul de 1.000 de cazuri în Germania - pentru prima oară de la începutul lui mai -, un indiciu suplimentar al faptului că relaxarea respectării măsurilor de distanţare socială creşte riscul unui al doilea val al epidemiei covid-19, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Institutul Robert Koch (RKI) a anunţat joi 1.045 de contaminări în 24 de ore, iar bilanţul total a crescut la 213.067 de contaminări de la începutul epidemiei.

Contaminarea a crescut în mod treptat, în ultimele săptămâni şi a condus la depăşirea acestui prag psihologic de 1.000 de cazuri.

În contextul în care prima economie europeană abia începe să-şi revină după izolarea aproape totală impusă în martie în vederea opririi răspândirii virusului, orice noi semne ale unor restricţii ar putea îngrijora investitorii.

Însă în opinia publică pare că  este vorba despre un lucru înţeles.

Patru germani din cinci se aşteaptă la impunerea unor noi măsuri de izolare, arată un sondaj publicat de revista Der Spiegel.

Jumătate dintre chestionaţi se aşteaptă ca aceste viitoare măsuri să fie chiar mai dure.

Ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn a anunţat, într-o conferinţă de presă, că autorităţile sanitare sunt, pentru moment, în măsură să gestioneze creşterea contaminărilor, însă a subliniat că această tendinţă de creştere este ”îngrijorătoare”.

Întrebat despre o eventuală viitoare reimpunere a izolării, Spahn a răspuns că o reînchidere a magazinelor nu este necesară.

Însă, dacă bilanţul zilnic continuă să crească, va fi necesară o revizuire a tipurilor evenimentelor ce pot fi autorizate.

Respectarea regulilor de distanţare fizică este un ”preţ mic” de plătit, având în vedere impactul epidemiei asupra societăţii, consideră Spahn.

”Înţeleg că oamenii s-au săturat, însă ar trebui să reziste ideii înşelătoare că această pandemie nu a fost nicodată prea gravă”, a avertizat el.

Spahn a anunţat că - începând de sâmbătă - toţi călătorii care se întorc din regiuni cu risc urmează să fie testaţi de covid-19, pentru a evita, astfel, să fie plasaţi într-o carantină obligatorie, scrie AFP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.