Imunologul american Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional american de Boli Infecţioase, foarte mediatizat de la începutul pandemiei covid-19, a anunţat că are nevoie de protecţie apropiată atât el, cât şi familia sa, din cauza unor ameninţări care-l vizează şi că i s-a alocat o echipă de securitate din aprilie, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este incredibil să primesc ameninţări cu moartea la adresa familiei mele şi să-mi văd fiica hărţuită, astfel încât să trebuiască să angajez un serviciu de securitate”, a deplâns la CNN Fauci, un membru al celulei de criză (Task Force) însărcinată cu pandemia covid-19 la Casa Albă.

”Nu mi-aş fi imaginat nici în cele mai nebune vise ca oameni care se opun unor lucruri care sunt pure principii de sănătate publică, cărora li se opun atât de puternic şi cărora nu le place (...) ceea ce spune lumea ştiinţei să sfârşească prin a te ameninţa”, a subliniat el.

Adesea în dezacord cu administraţia Trump pe tema gestionării epidemiei covid-19 în Statele Unite, dr. Fauci alertează frecvent cu privire la situaţia complicată pe care o traversează ţara.

De la începutul epidemiei, aproape cinci milioane de americani au fost infectaţi infectaţi cu noul coronavirus.

Statele Unite sunt cea mai afectată ţară din lume de criza sanitară, însă preşedintele Donald Trump continuă să afişeze un ton optimist, odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale, în care candidează la al doilea mandat.

Locatarul Casei Albe s-a distanţat tot mai mult de Anthony Fauci în ultimele săptămâni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.