Moderatul Armin Laschet, favorit să continue activitatea centristei Angela Merkel, a fost ales, sâmbătă, preşedinte al partidului Uniunea Creştin Democrată (CDU), potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu o majoritate de 521 de voturi de la 1.001 delegaţi chemaţi să voteze, Armin Laschet l-a devansat pe Friedrich Merz (466 voturi), rival al cancelarei şi favorit al dreptei, potrivit rezultatelor unui scrutin intern. 

Al treilea candidat, Norbert Röttgen, a fost eliminat în prima rundă de vot. 

Votul de sâmbătă nu este final în privinţa alegerii candidatului pentru funcţia de cancelar al Germaniei. Pe 26 septembrie va fi ales noul cancelar. 

Laschet, 59 de ani, guvernatorul celui mai populat land, Renania de Nord-Westfalia, în mod tradiţional de centru-dreapta, a câştigat alegerile în 2017. 

Decizia de sâmbătă pune capăt celor 11 luni la conducere a lui Annegret Kramp-Karrenbauer (CDU), care nu a reuşit să impună autoritate în partid şi şi-a anunţat demisia. 

Merkel, care este cancelar din 2005, a anunţat în 2018 că nu va mai candida pentru al cincilea mandat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.