Germania a strâns dovezi ale crimelor de război din Ucraina, a declarat procurorul general federal al ţării, într-un interviu publicat sâmbătă, adăugând că vede necesitatea unui proces judiciar la nivel internaţional, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În prezent, de exemplu, ne concentrăm asupra crimelor în masă din Bucha sau asupra atacurilor împotriva infrastructurii civile ucrainene”, a declarat Peter Frank pentru ziarul Welt am Sonntag.

Reuters a mai relatat că Ucraina şi aliaţii săi occidentali au acuzat forţele ruse că au comis atrocităţi în Bucha, un oraş satelit al Kievului, la scurt timp după lansarea invaziei lor în februarie anul trecut. Moscova a negat acuzaţia. Rusia a vizat şi infrastructura cheie din Ucraina, dar neagă că a vizat în mod deliberat civilii.

Germania a început să strângă dovezi în martie 2022 pentru a ancheta penal posibile crime de război, inclusiv intervievând refugiaţii ucraineni şi evaluând informaţiile disponibile publice, a spus Frank, adăugând că procurorii germani nu investighează încă anumite persoane.

"Ne pregătim pentru un posibil caz ulterior în instanţă - fie că va fi cu noi, în Germania, fie că va fi cu partenerii noştri străini, fie că este în faţa unei instanţe internaţionale", a spus Frank. 

Întrebat cine ar trebui să fie judecat, Frank a spus că liderii statului rus şi cei care implementează deciziile la cel mai înalt nivel militar ar trebui să fie traşi la răspundere.

Ucraina face eforturi pentru crearea unui tribunal special care să îi judece pe liderii militari şi politici ruşi pe care îi consideră responsabili pentru declanşarea războiului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.