Germania înregistrează o creştere ”în mod foarte clar exponenţială” a infecţiilor covid-19, din cauza răspândirii variantei britanice a SARS-CoV-2, anunţă vineri vicepreşedintele Institutului Robert Koch (RKI), iar cancelarul Angela Merkel şi miniştri-preşedinţi ai landurilor germane se întâlnesc luni pentru a lua hotărâri cuprivire la noi măsuri de izolare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este întru totul posibil să avem de Paşte o situaţie similară celei pe care am trăit-o de Crăciun, cu un număr foarte mare de cazuri, numeroase cazuri grave şi morăi şi spitale depăşite” de situaţie, avertizează într-o conferinţă de presă Lars Schaade.

”Ne aflăm în al treilea val al pandemiei (covid-19), cifrele cresc, proporţia variantelor este importantă”, subliniază ministrul geran al Sănătăţii Jens Spahn.

Germania a înegistrat peste 17.000 de contaminări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore - cu aproximativ 5.000 mai multe decât în urmă cu o săptămână.

Rata incidenţei a crescut vineri la 95,6, de la 90 joi, şi se apropie de pragul de 100, la care se impun noi restricţii.

Angela Merkel şi conducătorii celor 16 landuri se reunsc luni pentru a decide eventuale noi carantine, după ce Germania a operat la începutul lunii câteva relaxări.

Germania mizează pe o creştere a puterii campaniei sale de vaccinare în vederea opririi acestei creşteri.

Vaccinări cu vaccinul AstraZeneca se reiau vineri, după patru zile de întrerupere.

Însă ”o analiză onestă a situaţiei arată că nu există încă destul vaccin în Uniunea Europeană (UE), pentru a opri al treilea val numai prin vaccinare”, recunoaşte Jens Spahn.

”Chiar dacă livrările comenzilor UE sunt de-acum fiabile, sunt necesare săptămâni de zile pentru ca grupurile de risc să fie vaccinate în întregime”, subliniază el.

”Abia atunci vom putea vorbi despre deschideri mai largi ale societăţii. Vom avea, aşadar, nevoie de o anumită rezistenţă”, apreciază ministrul conservator.

”Puteţi s-o întoarceţi cum doriţi, dar trebuie să ne întoarcem la carantină”, subliniază Karl Lauterbach, un expert sanitar din Partidul Social Democrat (SPD), în această conferinţă de presă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.