Germania a decis să continue să primească migranţi şi refugiaţi care sosesc în Italia, a declarat ministrul de Interne vineri seara, la două zile după ce anunţase suspendarea unui acord voluntar cu Roma pentru primirea noilor sosiţi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul unei scheme de solidaritate a Uniunii Europene, Germania s-a angajat să ajute statele membre precum Italia, care sunt deosebit de copleşite de migranţi, primind 3.500 de persoane, dar a anunţat miercuri suspendarea acordului.

Germania a spus că Roma nu îşi onorează obligaţiile conform aşa-numitelor reguli Dublin ale UE, de a procesa cererile de azil în ţara UE unde a vut loc prima sosire.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Dar ministrul de Interne Nancy Faeser a spus că recenta sosire a mii de migranţi în micuţa insulă italiană Lampedusa înseamnă că Germania va primi oameni până la urmă.

"Motivul pentru care am suspendat procedura... este că Italia nu şi-a arătat nicio dorinţă de a lua înapoi oamenii în cadrul procedurii Dublin.

Acum este clar că ne vom îndeplini obligaţia de solidaritate", a declarat Faeser pentru postul german ARD.

Prim-ministrul italian Giorgia Meloni a cerut vineri ca UE să acţioneze împreună ”cu o misiune navală dacă este necesar”, pentru a împiedica migranţii să traverseze Marea Mediterană din Africa de Nord.

Ea a promis acţiuni dure ca răspuns la creşterea numărului de migranţi, săptămâna aceasta, la Lampedusa, unde debarcarea a 7.000 de migranţi a declanşat apeluri pentru ajutor din partea politicienilor locali.

Garda de Coastă italiană a găsit un nou-născut mort pe o barcă care transporta migranţi pe insulă, în timpul unei operaţiuni de salvare, a informat sâmbătă agenţia de presă ANSA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.