George Lucas, care urmează să fie distins sâmbătă la Festivalul de Film de la Cannes cu o Palme d’Or onorific, respinge vineri critici cu privire la rasism, potrivit cărora în filmele sale joacă ”doar bărbaţi albi”, relatează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a vorbit vineri, înainte să fie premiat, despre succesul francizei şi a reflectat la unele comentarii negative care i-au fost adresate de-a lungul anilor.

”Ar spune că «toţi sunt bărbaţi albi»”, a declarat el referindu-se la critici.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Majoritatea oamenilor sunt extrateriştri! Ideea este să accepţi oamenii aşa cum sunt, fie că sunt mari şi păroşi, fie că sunt verzi sau altfel. Ideea e că toţi oamenii sunt egali”, declară el.

”Acesta era un mod de a spune, ştiţi, oamenii discriminează mereu ceva, iar mai devreme sau mai târziu tot se va întâmpla”, adaugă el.

”Vreau să spun că începem deja cu AI (inteligenţa artificială) spunând «ei, bine, nu putem avea încredere în aceşti roboţi»”, declară el.

”În primul (film) au fost câţiva tunisieni care erau închişi, în al doilea l-am avut pe Billy Williams, iar în (prequele), pe care le critică şi pe ele, l-am avut pe Sam Jackson. Nu era un ticălos ca Lando. A fost unul dintre cei mai buni jedi”, spune el despre rasă.

El a răspuns şi unor critici despre reprezentarea femeilor în filmele ”Star Wars”.

”Cine credeţi că sunt eroii acestor poveşti? Cine credeţi că era prinţesa Leia? Ea e capul rebeliunii. Ea e cea care-l ia pe acest tânăr care nu ştie nimic şi pe acest tip gălăgios eu-ştiu-tot care nu poate face nimic şi care încearcă să salveze rebeliunea cu clovnii lui. Iar lucrurile stau la fel cu regina Amidala”.

”Nu poţi să pui o femeie în pantaloni şi să te aştepţi să fie o eroină. Ele pot purta rochii, pot purta orice vor. Mintea şi abilitatea de a gândi, plănui şi a fi logic. Asta înseamnă un erou”, adaugă el.

George Lucas este prezent la Cannes pentru a primi o Palme d’Or onorifică în încheierea festivalului, sâmbătă.

El este vizionarul din spatele francizelor “Star Wars” şi “Indiana Jones” şi fondatorul Lucasfilm, al filialei de jocuri video LucasArts, companiei VXF Industrial Light and Magic şi sistemului de design audio de înaltă calitate THX.

”Festivalul de la Cannes a avut mereu un lco special în inima mea”, declara el când s-a anunţat premiul onorific.

”Am fost surprins şi încântat când primul meu film «THX-1138» a fost selectat să fie proiectat într-un nou program destinat regizorilor debutanţi, care se numeşte Quinzaine des Realisateurs. De atunci, am revenit la festival cu mai multe ocazii, în diverse posturi, ca scenarist, regizor şi producător. Sunt cu adevărat onorat de această recunoaştere specială care înseamnă mult pentru mine”, declară el.

Cel mai recent “Indiana Jones”, “The Dial of Destiny”, a fost proeictat în premieră anul trecut la Cannes, însă George Lucas nu a fost prezent la festival, ceea ce face prezenţa sa la cea de-a 77-a ediţie şi mai specială.

El se află pe Croisette anul acesta, între alţii, alături de Francis Ford Coppola, care şi-a prezentat în premieră drama “Megalopolis,” şi de Paul Schrader, cu drama vietnameză “Oh, Canada”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.