Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană afirmă că evenimentele din ultimele zile din Rusia reconfirmă că preşedintele rus Vladimir Putin, prin războiul ilegal împotriva Ucrainei, a comis o greşeală strategică extrem de gravă. Mircea Geoană precizează că NATO continuă să fie extrem de vigilentă cu privire la orice ameninţare şi risc care pot pune în pericol aliaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”NATO continuă să monitorizeze situaţia din Rusia, pe fondul evenimentelor care au avut loc în ultimele zile. Aceste evenimente reprezintă o situaţie internă a Federaţiei Ruse, care însă reconfirmă că preşedintele Putin, prin anexarea peninsulei Crimeea şi a războiul ilegal împotriva Ucrainei, a comis o greşeală strategică extrem de gravă. Pe măsură ce Rusia continuă războiul, sprijinul nostru pentru Ucraina devine tot mai important, mai ales pe fondul contraofensivei lansate de armata ucraineană”, afirmă Geoană, referindu-se la situaţia generată de revolta organizată de liderul grupării paramilitare Wagner, Evgheni Prigojin.
În opinia sa, cu cât este eliberat mai mult teritoriu, cu atât mai puternică va fi poziţia poporului ucrainean la masa negocierilor, pentru a obţine o pace dreaptă şi durabilă.
”În acelaşi timp, NATO continuă să fie extrem de vigilentă cu privire la orice ameninţare şi risc care pot pune în pericol teritoriul şi populaţia aliată. Angajamentul nostru de a apăra fiecare centimetru al Alianţei este de neclintit!”, dă asigurări oficialul NATO.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.