Premierul Italiei, Paolo Gentiloni, a precizat marţi după-amiază că este de acord cu declaraţiile făcute de cancelarul Angela Merkel după G7 şi summitul liderilor NATO de la Bruxelles. În acest sens, cancelarul german s-a arătat dezamăgită de poziţia antieuropeană exprimată de preşedintele Trump şi a susţinut că europenii trebuie să-şi ia soarta în propriile mâini şi nu se mai pot baza pe parteneri tradiţionali, precum erau Statele Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Italia este de acord că europenii trebuie să-şi ia viitorul în propriile mâini”, a declarat premierul italian la o conferinţă de presă comună cu omologul său canadian, Justin Trudeau.

Însă, Gentiloni a precizat că o asemenea strategie nu diminuează importanţa relaţiilor transatlantice şi a alianţei cu Statele Unite.

”Dar importanţa pe care o dăm acestor relaţii nu poate să însemne abandonarea unor principii fundamentale, precum angajamentul luat în lupta de combatere a încălzirii globale şi atitudinea favorabilă pentru societăţi deschise şi schimburi comerciale libere”.

Cancelarul Angela Merkel le-a spus duminică aliaţilor bavarezi că europenii trebuie să-şi ia soarta în propriile mâini şi nu se mai pot baza pe aliaţi precum Washington.

Donald Trump, a lansat o serie de critici dure la adresa Germaniei, la doar două zile după ce cancelarul Angela Merkel a declarat că europenii trebuie să-şi ia soarta în propriile mâini şi nu se mai pot baza pe parteneri tradiţionali, precum Londra sau Washington.

Miliardarul american nu s-a sfiit să critice în termeni duri excedentul comercial, precum şi cheltuielile militare germane, care nu ating nivelul de 2% din PIB stabilit în urma summitului NATO din Ţara Galilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.