Garda de corp personală a regelui Salman al Arabiei Saudite, generalul Abdel Aziz al-Fagham, a fost ucisă de unul dintre prietenii acesteia într-o ”dispută personală”, la Jeddah, a anunţat duminică poliţia saudită, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al poliţiei, citat de agenţia oficială saudită de presă SPA, a precizat că autorul tirului a fost ucis prin împuşcare, la rândul său, de către poliţişti.

Potrivit acestui purtător de cuvânt, faptele au avut loc în timp ce generalul al-Fagham se afla într-o vizită la un prieten care avea mai mulţi invitaţi acasă, la Jeddah, un mare oraş portuar în vestul regatului.

În urma unei ”dispute” verbale, unul dintre invitaţi, care este de asemenea prietenul lui al-Fagham, a plecat şi s-a întors cu o armă de foc şi a deschis focul asupra generalului, pe care l-a rănit mortal.

El a rănit şi alte două persoane, un alt saudit şi un angajat filipinez, după care s-a baricadat şi a avut loc un schimb de focuri cu poliţia.

El a fost ucis prin împuşcare, iar cinci poliţişti au fost răniţi, potrivit aceleiaşi surse.

”Generalul Abdel Aziz al-Fagham, garda de corp a regelui Salman a murit”, a dezvăluit anterior cotidianul Saudi Gazette, iar televiziunea de stat Al-Ekhbariya a dezvăluit că acesta a murit într-”un schimb de focuri la Jeddah, în timpul unei dispute personale”.

Silueta generalului, înalt şi zvelt, care îl supraveghează îndeaproape pe suveranul saudit, le este familiară saudiţilor.

Moartea sa provoacă numeroase reacţii pe reţele de socializare, iar numeroşi saudiţi regretă dispariţia acestui ”înger păzitor” al regelui Salman

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.