Agenţi din cadrul serviciilor israeliene de informaţii externe (Mossad) au efectuat luna trecută o operaţiune cu privire la soarta unui militar, Ron Arad, luat prizonier de către o organizaţie şiită libaneză, în Liban, în 1986 şi dat dspărut din 1988, relatează RFI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este o operaţiune complexă şi de mare anvergură. Este tot ceea ce putem spune pentru moment”, a declarat în Parlament premierul israelian Naftali Bennett, anunţând o reluare a unor eforturi în vederea unei clarificări a sorţii lui Ron Arad.

Ron Arad, un aviator israelian doborât deasupra Libanului în 1986, a fost luat prizonier de către mişcarea şiită libaneză Amal.

Doi ani mai târziu, urma militarului se pierdea.

Agenţi din Mossad, ”bărbaţi şi femei”, au fost implicaţi în această operaţiune, a precizat Naftali Bennett.

Presa israeliană citează surse străine potrivit cărora un general iranian a fost răpit şi interogat de către spionajul israelian, într-o instalaţie situată în Africa, iar apoi a fost eliberat.

În paralel, alţi agenţi s-au dus la un cimitir, la Baalbek, în Liban, pentru a preleva un eşantion ADN.

În acest stadiu nu s-au dezvăluit alte detalii.

Însă acest caz provoacă noi fricţiuni între şeful Guvernului israelian şi ministrul Apărării Benny Gantz, care nu a fost informat cu privire la această operaţiune.

Bennett este acuzat totodată de către critici de aptul că este prea ”vorbăreţ” despre subiecte sensibile.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.