Generalul american Mark Milley şi mai mulţi şefi de la Pentagon sunt în carantină după ce un oficial al Gărzii de Coastă a fost testat pozitiv pentru coronavirus, au confirmat pentru CNN mai mulţi reprezentanţi ai Apărării americane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comandantul adjunct al Gărzii de Coastă a SUA, amiralul Charles Ray, a fost testat pozitiv luni. 

"El a fost testat în aceeaşi zi, după a avut simptome uşoare în timpul weekendului trecut", a precizat Garda de Coastă într-un comunicat transmis marţi. 

Garda de Coastă precizează că respectă regulile anti-Covid, care includ carantină şi depistarea contacţilor. Conform reglementărilor, fiecare angajat care s-a aflat în apropierea unei persoane infectate va intra în carantină.

Amiralul Ray va rămâne acasă. Acesta a participat la mai multe întâlniri la Pentagon în zone sigure alături de înalţi oficiali. Toţi aceştia s-au testat şi aşteaptă rezultatele. 

"Suntem conştienţi că amiralul Charles Ray are Covid-19 şi că a avut întâlniri săptămâna trecută cu alţi lideri militari din armată. Efectuăm verificări pentru depistarea celor cu care a intrat în contact pentru a proteja armata şi misiunea noastră", a declarat Jonathan Hoffman, asistent al secretarului pentru Apărare în domeniul Afacerilor Interne. 

Preventiv, toţi cei care au participat la aceste întâlniri au intrat singuri în carantină şi au fost testaţi marţi dimineaţă. Deocamdată, niciun contact de la Pentagon nu prezintă simptome şi nu au fost înregistrate teste pozitive până în acest moment, a mai spus Hoffman. 

Un singur înalt oficial nu a intrat în carantină. Este vorba despre şeful Marinei, care nu a participat la întâlnirea cu amiralul Ray, fiind înlocuit de un adjunct. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.